Activiteiten

Sinterklaasintocht Sappemeer 18 november 2017 dit jaar eind van de middag in Sappemeer tegenover Bosma en Schuur om 15.45 uur .

Tourschema 18 november:
12:00 Aankomst Sinterklaas te Martenshoek
13:45 Aankomst Sinterklaas Pleiaden
14:45 Aankomst Sinterklaas de Hooge Meeren
15:45 Aankomst Sinterklaas Sappemeer (tegenover Bosma en Schuur)
Lieve kinderen,

Ook dit jaar ben ik weer voornemens om Hoogezand-Sappemeer te bezoeken om jullie allemaal persoonlijk te kunnen begroeten. Ik zou het heel leuk vinden als jullie, net als voorgaande jaren, weer in grote getalen mij kwamen verwelkomen. We gaan het dit jaar wel een beetje anders doen dan voorgaande jaren. Deel dit bericht dus ook met je papa en mama zodat zij ook op de hoogte zijn van waar en wanneer ik aankom. De intocht zal zijn op zaterdag 18 november en omdat mijn pieten en ik het ieder jaar toch wel erg vroeg vinden, doen we het ietsje later dan voorheen. Om 12 uur zal ik met de boot aankomen in Martenshoek (sluiskade). (Let op: dus niet in de haven van Sappemeer!!)

Uiteraard ga ik wel weer samen met mijn pieten Hoogezand-Sappemeer door zodat jullie allemaal de mogelijkheid hebben om jullie lijstjes of tekeningen bij mij in te leveren, handjes te schudden en een praatje te maken. Het schema hiervan kunnen jullie hieronder vinden. Ik probeer mij altijd zo goed mogelijk aan dit schema te houden, maar helaas kan het door onvoorziene omstandigheden altijd voorkomen dat ik iets later, of misschien wel iets vroeger op een locatie ben. Mocht het je nou niet lukken om hier bij aanwezig te zijn dan vind ik dit natuurlijk ontzettend jammer! Maar jullie lijstjes en tekeningen mogen jullie natuurlijk ook altijd in jullie schoen stoppen en dan zal ik je zeker niet vergeten!

Tourschema 18 november:
12:00 Aankomst Sinterklaas te Martenshoek
13:45 Aankomst Sinterklaas Pleiaden
14:45 Aankomst Sinterklaas de Hooge Meeren
15:45 Aankomst Sinterklaas Sappemeer (tegenover Bosma en Schuur)

Ik hoop jullie allemaal te mogen begroeten op deze dag zodat we er samen een feestje van kunnen maken.
Tot snel!
Sinterklaas

Donderdag 27 April 2017 de 4e editie van de

Oranjemarkt te Sappemeer

http://www.oranjemarkt.com/ontstaan.html


De Oranjemarkt zal nog steeds een feest van koopjes halen zijn, elkaar weer eens ontmoeten en gezelligheid. Elk jaar doet de organisatie dan ook haar best om het weer een tot een spektakel te laten worden, waarbij er voor elk wel wat wils is te vinden.
Sap'meer is aans

 

Sinterklaas intocht Winkelstraat Sappemeer 2016

 

 

De bloemetjes staan weer in de bloembakken

  

   

 

 

De Oranjemarkt 27 april 2016 te Sappemeer (eerder Koninginnebraderie) wordt gehouden op Koningsdag in het hartje van Sappemeer, waar jaarlijks ongeveer 50.000 bezoekers op af komen.

Naast de braderie zijn er ook dit jaar weer vele extra activiteiten voor jong en oud. Met o.a. Kinderrommelmarkt, Storm- en hindernisbaan, Kinderkartbaan, Handboogschieten, Baandraverijen en een Vrijmarkt.

De volgende activiteiten zjn bekend :

Deze stormbaan van 21 meter lang komt op woensdag 27 april te staan op de Oranjemarkt. Het is een avontuurlijk baan met veel obstakels, die overwonnen moeten worden.

Kids Party Fun komt dit jaar weer met de kinderkartbaan. Deze attractie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar tot 10 jaar oud en geeft hen hun eerste rijervaring.

Horeca activiteiten :

 

 

  

SINTERKLAAS INTOCHT WINKELSTRAATSAPPEMEER 2015

                   

 

De bloembakken zijn weer gevuld samen met de leden was de klus zo klaar .

 Maandag 27 April 2015 a.s. is het zo ver, de 2e editie van de

ORANJEMARKT SAPPEMEER   www.oranjemarkt.com

activiteiten :
 The Basejump (11 – 16 uur): Klimmen, klauteren en jumpen op deze opblaasbare luchtkussen. Een publiekstrekker met spektakel, plezier en uitdaging. Een erg leuk, spannend en uitdagend spel. Wie durft het aan? Een ware attractie voor jong en oud, maar niet voor kids onder de 10 jaar.

- De Clown glijbaan SUPER (11 – 16 uur): In deze opblaasbare luchtkussen kun je via de ladder 5 meter omhoog klimmen om daarna lekker te glijden. Met name geschikt voor kinderen tot 16 jaar,

- Doejedingpodium (09 – 17 uur): Over de Oranjemarkt verspreid zullen een tweetal podia van 2 x 2 meter staan, waar iedereen zijn of haar kunsten kan vertonen. Dus wil je op je gitaar, accordeon, blokfluit of een ander instrument spelen, dan kun je gebruik maken van deze podia. Of wil je 'levend standbeeld' uitvoeren. Ook dat kan hierop. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

- Live-podium (11- 17.30 uur): Diverse artiesten, waaronder Lucas & Gea en anderen,

- Vrijmarkt (09 – 17 uur): Op het terrein, waar wekelijks de zaterdagmarkt gehouden wordt, wordt nu een vrijmarkt gehouden. Iedereen kan zijn of haar oude spulletjes verkopen. Reserveren hiervoor is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het zo, dat een ieder die hier plaats wil nemen een plek toegewezen krijgt van de organisatie. VOL = VOL.

- Kinderkartbaan (10 – 16 uur); In een opblaasbaar circuit van 11 bij 15 meter, kunnen kinderen van 3 tot 10 jaar oud hun eerste rijervaring opdoen. De Cub karts, met hun fantastische uiterlijk en felle kleuren, worden bediend door middel van een gaspedaal. Bij het loslaten staan de wagentjes nagenoeg direct stil. De snelheid van de Cub kart is instelbaar van 5 t/m 12 kilometer per uur en wordt aan de leeftijd van de kinderen aangepast. Een stevige stootrand en een rolbeugel zorgen voor extra bescherming. Tevens kunnen alle karts (op afstand) tegelijk stil worden gezet. Veiligheid staat hier dus boven aan. "Deze fantastische racewagen voor kinderen geeft ze hun eerste echte rijervaring".

- Kinderrommelmark (09 – 17 uur): Op de terreinen van het StruvéCenter en van de Aldi in Sappemeer wordt de Kinderrommelmarkt gehouden. De hekken gaan om 8.00 uur openen. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen hier gratis hun gebruikte spulletjes verkopen.

- Kleintje Kermis (9 – 17 uur): Een zweefmolen, eendjes vangen, een draaimolen, een lucky crane en oliebollen en poffertjes maken deel uit van het Kleintje Kermis op de Oranjemarkt. De attracties staan in en rond de Dr. A. Jacobsstraat.

- Baandraverijen (14 – 16.30 uur): Vereniging 'De Friese dravers' komt met meerdere rijders naar het hartje van Sappemeer. Dames op ongezadelde paarden of wel  het 'Harddraven onder de man' gaan eerst tegen elkaar strijden. Na een kleine pauze voor het omspannen van enkele paarden gaan, tegen ongeveer drie uur, de rijders met de sulky's de strijd met elkaar aan. Daarna gaan de snelste drie Onder de man tegen de snelste drie Voor de zulk tegen elkaar. De prijsuitreiking zal om ongeveer half vijf zijn. Het publiek kan, net als voorheen, proberen de uitslag te voorspellen en hierdoor kans maken op waardebonnen ter waarde van 25, 50 en 100 Euro. Formulieren zijn een week van te voren verkrijgbaar bij diverse winkels, aangesloten bij 'Winkelstraat Sappemeer' en op de dag zelf in de kraam bij de wedstrijdbaan.

- Sappemeerster Duo: Dit duo, bestaande uit Bonno en Peter (vader en zoon), zal de gehele dag optreden. Dit zal gebeuren t.h. van de Lutherse Kerkstraat,

- Jeugdbrandweer (9 – 17 uur): de jeugdbrandweer van de brandweer Hoogezand-Sappemeer zal informatie geven over hun doen en laten. Zij nemen enkele brandweervoertuigen mee en kinderen kunnen met water spuiten,

- Kasper Peters (11 – 16 uur): Peters, die sinds januari Stadsdichter van Groningen is, zal gedurende de dag gedichten met het publiek schrijven. Dit kan bijvoorbeeld over door en in opdracht als ze het willen over hun gekozen onderwerp en Ook neemt Peters zijn mooiste boeken/bundels mee, met o.a. Vondel en Prevert. Tevens geeft hij elk uur een optreden met de grote hits als "Als je samenwoont kan je veel van elkaar leren". Mochten er dichters in de dop zijn, dan gaat Peters direct samen aan de slag met gedichten.

 

 

Sappemeersterduo tegen over Carsan

 

 Sinds 2014 de nieuwe naam van de Koninginnebraderie Sappemeer
         Sinterklaas intocht winkelstraatsappemeer 2014


Sinterklaas intocht Winkelstraatsappemeer 2013